zaterdag 29 november 2008

Kuipje erop

 
Het leuke van deze Blog is dat je er mensen door leert kennen. Sterker nog mensen die hetzelfde aan het doen zijn. Vorige week bij een Belgische "collega" bouwer geweest. Hij is een Husqvarna blok in een Mito aan het bouwen. Moet zeggen zag er erg strak uit, zeker met de sp525 cup kuip die hij erop heeft zitten. Erg mooi moet ik zeggen, ben benieuwd hoe het met een likje verf eruit gaat zien. Deze week ben ik zelf ook met de kuip bezig geweest. In eerste instantie wilde ik geen kuip gebruiken maar wellicht dat er toch een deel van de stroomlijn op komt. Dus eerst maar eens gaan passen en meten hoe e.e.a. moet komen te zitten. Het is een 1991 frame en dit is net iets anders dan het evo frame (waar ik dus de kuip van heb). Na twee uurtjes zit de kuip er provisorisch op, nog even de kuipruit monteren en voila. Het lijkt nu net een originele Mito. Dat is ook de rede dat ik de kuip waarschijnlijk nog wat ga 'verzagen'. zonder voorbeeld was het toch wel effe gokken meten om het op de juiste plek te krijgen.De cilinder zit nu ook netjes en goed op het blok. Alles netjes in de olie en het begint weer op een motorblok te lijken.
 
Ziet er mooi uit, bijna zonde om dicht te maken. Ook maar even met de Dremel in de weer geweest en de cilinderkop lichtjes bewerkt. Is natuurlijk altijd een gok of dit uberhaupt wel wat oplevert of wellicht wat inlevert. Maarja een kop bewerking bij een bekende duitse tuner kost al snel 350 euro. Dan maar een half PK'tje minder... Klepjes erin gezet en klaar voor montage.
 
Erg mooi...
 
Bij montage de lagers nog maar eens even goed gecheckt. Blijken toch beide een stroef plekje te hebben. Bijna niet waarneembaar maar toch maar voor de zekerheid vervangen. (stiekem toch bijna een complete revisie). Uiteraard blijken dit afwijkende maten te zijn die besteld moeten worden. De kop zit er dus nog niet op.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: