woensdag 26 maart 2008

Yeah baby!

 
Yeah! vandaag de carburateur gemonteerd, tank gemonteerd, voorvork er weer in gezet en uitlaat gemonteerd. Nog even wat zitten klooien met de brandstofleidingen, olie erin en...... eerst even wat fotootjes schieten. (het was zo'n mooi weer).
 
Nu de motor niet meer op de brug maar buiten staat valt pas op hoe klein en gedrongen hij eigenlijk is. Ziet er zonder kuipwerk lekker technisch en basic uit.
Na een check op alle olieleidingen, aftappluggen, benzineleidingen, bedrading en kabels was het moment aangebroken waar ik maanden naar uit heb gekeken. De eerste keer de supermono aantrappen. Het was natuurlijk spannend en afwachten of alles werkt. Geen kortsluiting in de kabelboom?, genoeg olie?, niet vergeten?, gewoon trappen. Na een paar flinke backfires komt de supermono ploffend aan de praat. YEAH ! Geweldig !



Doordat er geen luchtfilter meer op de carburateur zit en de uitlaat nieuw is loopt hij nog niet zo mooi natuurlijk. Maar hij werkt en dat is het belangrijkste! De uitlaat lekt nog wel bij de cilinderkop dus daar moet ik nog even naar kijken. Ik heb even een kort filmpje gemaakt van de eerst klappen die het xbr blok in het mito frame heeft gemaakt. 
Nu kan het afwerken beginnen. Ik wil alle bouten gaan vervangen, het blok goed schoon maken, en het frame en alle beugels laten powdercoaten. Maar eerst moeten er nog een groot aantal kleine klusjes gebeuren. (kuip monteren, voorrem reviseren, olietank modificeren, etc etc) Maar eerst even genieten van dit moment.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: